Columns

Columns en artikelen van diverse schrijvers worden hier gepubliceerd:


10-04-2014

Door: Johan Swarts:

SP verwijst uitlatingen VCP naar land der fabelen:

In de voorbesprekingen is wel degelijk door de SP uitgesproken dat de betrouwbaarheid van Bard Boon ter discussie staat en de PvdA geen optie moet zijn voor een coalitie in Oldambt.

Laat het duidelijk zijn: De VCP is eerlijk, transparant en draait nooit, en dan ook nooit om de hete brij heen.

Dat de SP toch gekozen heeft voor een coalitie met juist sommige partijen welke de kiezer niet wilde met een kandidaat wethouder die niemand wil, is op zijn zachtst gezegd discutabel en riekt naar kiezersbedrog.

De gemoederen zijn verhit bij de VCP en begrijpelijk. Dat sommige opmerkingen mijns inziens te ver gaan om een etiket op de SP te plakken maar bewezen is wel dat de SP geen betrouwbaar karakter heeft.

Dat de VCP volgens sommige SP leden hun partij voor het blok heeft gezet is een slappe poging om het besluit te verdedigen. Blijkbaar heeft de SP geen moeite meer met onbetrouwbare wethouders en partijen die duidelijk zowel landelijk als lokaal een bende maken van ons land en gooit men principes net zo snel overboord als een ander een stuk brood aan de meeuwen voert.

Ooit was ik zelf lid van de SP omdat ik dacht dat deze partij daadkracht in zich had om dit kapitalistische systeem aan te pakken en in toom te houden. Niets is minder waar gebleken. Weloverwogen heb ik een einde gemaakt aan mijn lidmaatschap enkele jaren geleden.

De SP slaat zich nogal op de borst dat men opkomt voor de zwakkeren en arme bevolking. Niets is minder waar. Lokaal ruimt de VCP vaak achter gebleven zooi op welke de SP heeft verzuimd tot een goed einde te brengen. Het is vaak het zoet houden van mensen en er nooit meer op terug komen.

De VCP is een no nonsense partij en gaat door tot een degelijke oplossing gevonden is. Het verleden en de huidige praktijk geeft de VCP bijna altijd gelijk.

Het spel is gespeeld in de coalitie vormingen waarbij enerzijds, volkomen onterecht, de SP buitenspel is gezet en anderzijds de SP een discutabele rol speelt. De SP zou zich eens goed samen met de achterban moeten afvragen waar men nog echt voor staat.

Met de oprichting van een afdeling in Bellingwedde is weer een stap dichter gezet om over 4 jaar een andere wind te laten waaien. Voorbereidingen voor afdelingen in Hoogezand, Veendam en andere gemeenten worden ondersteund.

Voorlopig mag de VCP in de oppositie zowel in Pekela als Oldambt en dat zal door iedereen gemerkt worden tegenstander of medestander.

Tot ziens bij de volgende verkiezingen.


12-02-2014

Door: Berend Mensing:

Ik heb verdriet over het feit dat mijn pap en opa niet meer leven. Mijn pap en opa die vanaf de tweede oorlog hebben gebuffeld om Nederland weer op te bouwen. Mijn pap en opa die daartoe, ook toen al, in de werkverschaffing voor een appel en een ei moesten werken. Maar met de gedachte dat hun kinderen het later beter zouden en moesten krijgen dan zij zelf. Ik heb verdriet over het feit dat met name mijn pap op 57 jarige leeftijd is gestorven en niet meer heeft kunnen profiteren van zijn opgebouwde pensioengelden. Ik heb verdriet om het slechte zware leven dat deze mannen en hun vrouwen hebben gehad. Maar ik ben blij dat mijn pap en opa in ieder geval wel de onderlinge solidariteit hebben meegemaakt. Ik ben blij dat ze de grote manifestaties hebben meegemaakt voor een beter leven en een fatsoenlijke beloning voor hun arbeid.

“Ik ben blij, zei vorig jaar een medewerker van de Sociale Verzekeringsbank in Groningen tegen mij, dat mijn pap in 1999 is overleden en hij dit zooitje niet meer hoeft mee te maken. We zeggen zelfs tegen elkaar op kantoor als er weer een maatregel wordt aangekondigd door dit kabinet, dat we eerst maar eens een week wachten omdat het toch wel weer zal veranderen!”

Daarom ben ik blij dat ook mijn pap en opa dit niet meer hoeven mee te maken. En daarom zeg ik wel eens; Soms ben ik blij dat ik ook niet meer zo lang te gaan heb! Maar het doet me verdriet om te zien hoe mensen worden afgeknepen en naar de kloten gaan. Het doet mijn oude hart pijn om te zien dat er geen solidariteit meer is onder de mensen. Het maakt me verdrietig dat wij blijkbaar niet in staat zijn om één front te vormen tegen deze uitbuiters. En daarom zou het mij met vreugde vervullen als ik het nog zou mogen maken dat mensen weer eens één blok zouden vormen.

Berend

Advertenties

2 gedachtes over “Columns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s