De VCP

De Verenigde Communistische Partij baseert zich op het wetenschappelijk socialisme zoals dat door Marx, Engels en Lenin is ontwikkeld.

Niet alle communisten denken hetzelfde over het communisme.

De VCP heet verenigd omdat zij onderdak wil bieden aan communisten met soms heel verschillende visies. De VCP heeft zelfs actieve leden die zichzelf niet eens communist noemen.

De VCP legt een sterke nadruk op de praktijk. De VCP is geen partij die het alleen maar over grote politieke vergezichten heeft. De VCP wil er hier en nu zijn voor al die gewone mensen die in hun dagelijks leven te maken krijgen met onrecht en uitbuiting.

Vandaar dat de VCP op een aantal terreinen actief is.

Gemeenteraadswerk

In de gemeente Pekela heeft de VCP 1 raadszetel, in de gemeente Oldambt zelfs 4. Dat geeft de partij de gelegenheid een helder communistisch standpunt naar voren te brengen. En dat in een gemeenteraad waar verder alleen maar partijen zitten die de belangen van het kapitaal verdedigen. Die allemaal vinden dat de lasten omhoog moeten en de voorzieningen voor de bevolking moeten worden versoberd. Dan zegt de VCP:

“Een land waarin mensen inkomens genieten van tientallen miljoenen per jaar hoeft niet te bezuinigen. De middelen moeten eerlijker verdeeld worden”

VCP Pekela zal na de verkiezingen van maart 2014 hetzelfde principe toe passen in de gemeente Pekela.

Adviesbureau

Mensen worden maar al te vaak door een wirwar aan regelgeving overvallen waardoor het moeilijk is te ontdekken waar men recht op heeft.

De VCP heeft daarom een adviesbureau waar iedereen, ongeacht geloof of politieke voorkeur, met klachten en problemen terecht kan.

De VCP kan natuurlijk niet alles oplossen. Maar een aantal leden heeft inmiddels een ruime ervaring opgebouwd bij allerlei instanties.

De VCP kan eventueel bezwaar- of beroepschriften voor u indienen. Wanneer op het adviesbureau blijkt dat bepaalde problemen structureel zijn, kan dat via de gemeenteraad op politiek niveau worden aangekaart.

Klik hier voor meer info over het adviesbureau

Actievoeren

Wie op politieke veranderingen gaat zitten wachten, kan meestal lang wachten. Maar soms is het mogelijk veranderingen af te dwingen. Door gericht actie te voeren kunnen bestuurders in de goede richting gedwongen worden.

Het is het meest zinvol wanneer direct betrokkenen zelf in actie komen. De VCP steunt die acties dan zoveel mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld door vergaderruimte beschikbaar te stellen, brieven en andere stukken op te stellen, tips te geven enzovoort.

Advertenties

2 gedachtes over “De VCP

  1. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you’re talking approximately! Bookmarked. Kindly also visit my web site . We will have a hyperlink exchange arrangement among us! dddefdeeedae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s