Nieuws

19-08-2014: VCP Oldambt en VCP Pekela eisen dat het onderzoeksrapport over Synergon onmiddellijk openbaar wordt gemaakt aan de gemeenten Bellingwedde, Oldambt en Pekela.

Zie: http://www.vcp.nu/fractie/Onderwerp_Synergon_Aan_de_raden_van_de_gemeenten_Bellingwedde_Pekela_Oldambt.htm

05-06-2014: VCP stelt vragen over sluiting Synergon Metaal:

De VCP afdelingen Oldambt/Pekela nemen met klem afstand van het besluit dat het AB van Synergon op 5 juni 2014 heeft genomen om in te stemmen met het sluiten van de afdeling Metaal van Synergon.
De manier waarop dit is gebeurd is een, op zijn zachtst gezegd, schandalig besluit! Op geen enkele manier werd duidelijk gemaakt aan het AB hoe e.e.a. financieel onderbouwd is. Toch ging het AB zonder de cijfers te kennen akkoord.
De vragen die het AB heeft laten liggen heeft de VCP afdelingen Oldambt/Pekela dan ook voorgelegd aan beide bovengenoemde gemeentebesturen.

De vragen:

Geacht college

n.a.v. de definitieve sluiting van de afdeling metaal heeft de VCP fractie de volgende vragen:

1) Om welke reden is een order voor het maken van ziekenhuis meubilair (order van 800.000 euro) gecanceld? Hoeveel orders zijn er totaal gecanceld en over welk totaal bedrag hebben we het dan?
2) Het tekort van de afdeling metaal van Synergon zou 150.000 euro per maand bedragen. Graag een uitgebreide onderbouwing van dit maandelijks tekort.
3) Hoeveel orders zijn er inmiddels overgenomen door WeDeKa?
4) Dhr Hartman was in bespreking met de leiding van Synergon om de afdeling metaal over te nemen. Om welke reden is dit niet doorgegaan?
5) Hoe is het mogelijk dat de leden van het AB van Synergon niet op de hoogte waren van de intentie verklaring van dhr. Hartman? Graag ontvangt de VCP een copy van deze intentie verklaring.
6) Hoe is het mogelijk dat ondanks het feit dat AB leden NIET alle informatie in het bezit had hebben ingestemd met sluiting van de metaalafdeling van Synergon?
7) Is er al contact geweest met andere bedrijven voor overname van het machinepark? Zo ja, met welke bedrijven en voor welk bedrag ?
8) Om welke reden is de OR van Synergon niet om instemming gevraagd m.b.t.de sluiting van de metaalafdeling? Maakt dit verzuim het besluit niet rechtsongeldig?

Namens de VCP Oldambt/Pekela

Engel Modderman.
Johan Groenewold

Meer over de sluiting, en de AB vergadering hier:

http://www.prachtigpekela.nl/nieuws/25677/VCP-en-werknemers-Synergon-boos-over-besluit-sluiting-afdeling-Metaal.html

03-06-2014: Metaal afdeling van Synergon wordt gesloten:

PERSBERICHT
3 juni 2014

Op 2 juni 2014 heeft het Dagelijks Bestuur van Synergon besloten dat de metaalafdeling van Synergon wordt gesloten. Pogingen om Synergon Metaal financieel gezond te maken, zijn tot op heden niet geslaagd. Vanaf 2011 hebben directie en medewerkers van Synergon Metaal hard gewerkt om de resultaten te verbeteren, helaas zonder succes. Directie en bestuur hebben gesprekken gehad met een eventuele overnamekandidaat, maar deze gesprekken hebben niet geleid tot het beoogde resultaat. Daarom heeft het bestuur besloten te stoppen om verdere verliezen te beperken. De bedrijfsschool Metaal wordt niet gesloten.

De komende tijd zal worden bekeken of er voor alle medewerkers van Synergon Metaal een andere werkplek kan worden gevonden. Alle sw-medewerkers behouden hun baan, maar zullen op andere afdelingen worden geplaatst. Het is nog niet bekend wanneer de poorten definitief zullen sluiten. De lopende metaal-orders worden in ieder geval nog afgehandeld. In overleg kunnen er door klanten eventueel tijdelijk nog nieuwe orders worden geplaatst.

De directeur heeft vanmiddag het personeel ingelicht. Ook klanten van Synergon Metaal zijn vandaag geïnformeerd.

MEER INFO OVER DEZE ONTWIKKELINGEN VOLGT SNEL!


24-04-2014: Er is hoop op een werkplek voor mensen die op de wachtlijst staan
bij Synergon:

Persbericht VCP
24 April 2014

Bij het Wsw-bedrijf EMCO in Emmen hebben veertig mensen met een tijdelijk contract een aanstelling gekregen voor onbepaalde tijd. Ze hadden allemaal een Wsw-indicatie.

Dhr. H.G.B van der Wal van het Advocatenbureau Slinkman en de Graaf uit Winschoten had namens die groep een brief gestuurd aan het bestuur van EMCO. Daarin gaf hij aan dat het bestuur niet vooruit mocht lopen op een wetgeving die nog moet komen, en heeft hun gewezen op de zorgplicht die zij hebben voor mensen met een Wsw-indicatie. Dit had bovenstaand succes.

De VCP heeft daarom contact opgenomen met Dhr. van der Wal en heeft hem de vraag voorgelegd of de nu geldende wetgeving ook zou kunnen gelden voor mensen die op een wachtlijst staan voor een werkplek bij Synergon. Dat bedrijf voert namens de gemeente Bellingwedde, Pekela en Oldambt de wet uit. Op de wachtlijst van de gemeente Oldambt staan maar liefst 171 mensen die wachten op een werkplek bij Synergon.

De VCP vind het onaanvaardbaar dat die mensen nu al worden geconfronteerd met een wet die nog niet in werking is getreden. Mocht alles doorgaan gaat de wet op 1 januari 2015 in. En zoals we weten kan er op politiek gebied nog veel veranderen. Dat hebben we gezien bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jongstleden.

Het is daarom van groot belang dat mensen die nog op de wachtlijst staan zich aanmelden om gezamelijk (i.s.m advocatenbureau Slinkman en de Graaf) een vuist te maken richting het bestuur van Synergon en proberen te bereiken dat ze alsnog een werkplek in een beschutte omgeving krijgen.

De VCP doet hiermee dan ook een oproep om contact op te nemen.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar Jan Kenter (raadslid VCP)

Mob: 0640466888
Mail: j.kenter@gemeente-oldambt.nl

VCP Oldambt en VCP Pekela


10-04-2014: Stuk van Johan Swarts:

Onder “Columns” is een nieuw stuk, geschreven door Johan Swarts, geplaatst.

02-04-2014: SP, SVP en GL gaan voor CU:

Na goede gesprekken te hebben gevoerd, die inhoudelijk best overeen kwamen, hebben uiteindelijk de oude coalitie partijen Socialistische Partij, Samen Voor Pekela en Groen Links besloten om met de ChristenUnie in zee te gaan om zo een college te vormen bestaande uit de drie oude partijen met 1 nieuwe. Officieel is het nog een “mogelijke coalitie” maar in feite is het al bezegeld. Dit betekend dus dat de VCP in de oppositie gaat.

Lees een officieel bericht hier:

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=132308


26-03-2014: Definitieve uitslag en coalitiebespreking: 

De voorlopige uitslag is ook de definitieve uitslag gebleken: de VCP heeft in Pekela 1 zetel en in Oldambt 4 zetels.

Hier is de definitieve uitslag te downloaden.

Op woensdag 26 maart heeft het eerste kennismakingsgesprek tussen VCP en de grootste partij van Pekela, SP, plaatsgevonden, met als onderwerp een mogelijke coalitievorming.

Op 27 maart zal tijdens een openbare raadsvergadering de nieuwe gemeenteraad van Pekela worden geïnstalleerd.


20-03-2014: Voorlopige prognose: VCP wint in Oost-Groningen: 

Gisteren was het de dag om te stemmen. In Pekela zijn deze ronde meer mensen naar de stembus gegaan dan in 2010. De voorlopige uitslag laat zien dat de VCP Pekela, in slechts een paar maand tijd van registraties tot verkiezingen, in 1 klap 1 zetel heeft gekregen. In Oldambt is het aantal zetels zelfs verdubbelt van 2 naar 4. Pure winst en een groot succes voor de Verenigde Communistische Partij en het communistische gedachtegoed.

Vrijdag, 21 maart wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt.

De VCP wil hierbij alvast iedereen bedanken die op de VCP hebben gestemd, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen! We gaan de komende 4 jaar keihard voor jullie knokken!

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Nieuws

 1. Aan de afdeling Oude Pekela

  Fre Meis geboren in Oude pekela.
  Hij was een meester in het optreden en spreken
  en sloeg indien het nodig was wellustige lijmers
  met ferme klappen kartonnen dozen om de oren.

  In het geboorte dorp, Oude Pekela zal in het oude
  het nieuwe groeien. het kwade systeem zal als karton
  verweken en verdrogen zoals gestoken veen

  Een nieuwe en jonge afdeling van de VCP
  met een hond die luistert, het communisme is
  niet terug, het is nooit weggeweest,
  het zijn de nerven van de VCP.

  Vriendelijke groeten,

  Rudy Musters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s